Welke Awards heeft DarkPark nu eigenlijk allemaal gewonnen?

Iedere DarkPark fan weet dat de escape rooms van DarkPark van hoog niveau zijn, maar wist je dat ook de Internationale escape room community diep onder de indruk is van onze escape rooms?

Maar liefst 6% van al onze bezoekers komt uit het buitenland en onder die buitenlandse gasten bevinden zich vrij vaak internationale escape room bloggers en eigenaren van escape rooms. Dat heeft erin geresulteerd dat we sinds 2019 als enige Nederlandse escape room mogen zeggen dat we ALLE mogelijke Internationale Awards hebben gewonnen die er maar te winnen zijn en stiekem zijn we daar best een beetje trots op.

Maar voordat al die Nederlandse Awards überhaupt bestonden kregen we ook al veel erkenning van Nederlandse escape room liefhebbers. Hier zijn alle prijzen die we in de loop der jaren hebben gewonnen nog eens op een rij:

2014 – NRC Next – Beste Escape Room – Oke, het was in 2014 nog niet zo heel moeilijk om als beste escape room verkozen te worden want er waren er nog niet zo gek veel in Nederland, maar toch was het een goede start!

2014 – Groupon – Beste Attractie van de Benelux – Hoewel we geen fan zijn van kortingssites als Groupon vonden we het toch een hele eer dat deze gigant ons uitriep tot 1 van de 3 beste attracties in de Benelux!

2015 – Escaperoomreviews.nl – Beste Escape Room van Nederland – In 2015 was het aantal escape rooms in Nederland al fors opgelopen, dus toen de inmiddels opgeheven website escaperoomreviews.nl een verkiezing in het leven riep om de beste escape room van Nederland te vinden barstte er een felle strijd los. Uiteindelijk kwam The Freakshow als winnaar uit de bus!

2016 – Tripadvisor – Certificaat van Uitmuntendheid – Sinds 2016 ontvangen we van TripAdvisor ieder jaar het Certificaat van Uitmuntendheid voor consequent hoge reviews.

2017 – Escaperoomreviews.nl – Beste Escape Room van Nederland – Ook in 2017 sleepten we weer de titel Beste Escape Room van Nederland in de wacht, dit keer met The Honeymoon Hotel.

2017 – Escapetalk – Publieksfavoriet – Al sinds 2017 wordt ons jaarlijks door de bezoekers van escape room reviewwebsite Escapetalk de publieksprijs toegekend. We hebben inmiddels een hele stapel fraaie bordjes liggen.

2018 – Top Escape Rooms Project – Nummer 6 van de wereld – Deze Award was de grote Internationale doorbraak voor DarkPark! Uit 21738 escape rooms wereldwijd eindigde DarkPark op de 6e plaats van de wereld in de categorie Best Company. Deze prestigieuze Awards, genaamd TERPECA’s, worden door de kenners uit de branche gezien als de Oscars van de escape room wereld. Dat we op de 6e plaats eindigde betekende dat de jury van 70 Internationale experts van mening was dat al onze escape rooms van dusdanig hoge kwaliteit waren dat we bij de top 10 van de wereld behoorden. Bovendien werd ook nog eens The Honeymoon Hotel de 20e plaats toegekend in de categorie Best Escape Room.

2018 – Room Escape Artist – Golden Lock Award – Vanaf dat moment was het hek van de dam en regende het Internationale Awards. Zo ontvingen we vanuit Amerika eveneens in 2018 ook nog eens de Golden Lock Award.

2019 – Escape Maniac – Nummer 2 in Europa – 2019 was helemaal ons jaar. We ontvingen dit jaar als enige Nederlandse escape room alle mogelijke Internationale Awards waaronder deze 2e plek in Europa volgens Escape Maniac uit Duitsland.

2019 – Escape Roomers DE – Nummer 2 in Europa – Ook deze Duitse review website kende ons de 2e plaats in Europa toe in 2019.

2019 – Top Escape Rooms Project – Nummer 18 van de wereld – Toen we in 2018 onverwachts twee TERPECA’s in de wacht sleepten waren we al dolgelukkig, maar toen we ook in 2019 weer in beide categorieën in de prijzen vielen vestigden we ons definitief bij de absolute top van wereld. Destemeer omdat de jury dit jaar bestond uit 370 Internationale experts en er maar liefst 82865 escape rooms meededen. We zakten iets in de ranking naar de 18e plaats, maar er deden dan ook bijna 4 keer meer escape rooms mee. Bovendien eindigde onze nieuwste escape room The End op de 23ste plaats in de categorie Best Escape Room!

2019 – Room Escape Artist – Golden Lock Award – En ook de Golden Lock Award uit Amerika kwam dit jaar weer onze kant op. Dit keer voor The End

2019 – The Logic Escapes Me – Golden Key Award – Als laatste Award van 2019 werden we verrast door het bericht dat we ook nog eens een Golden Lock Award hadden verdiend voor zowel The Honeymoon Hotel als The End volgens de review website The Logic Escapes Me uit Engeland!

We zijn ontzettend benieuwd wat 2020 ons brengen gaat!