Onze aanraders – welke andere escape rooms zijn de moeite waard?

Vaak krijgen we de vraag welke andere escape rooms de moeite van het bezoeken waard zijn en dat begrijpen we wel, want als je al onze escape rooms gespeeld hebt val je natuurlijk in een zwart gat. Geen paniek, er zijn nog meer goede escape rooms in Nederland! We hebben lang niet alle escape rooms gespeeld, dus er zijn ongetwijfeld nog meer goede kamers, maar dit zijn in ieder geval de kamers waarvan we zeker weten dat iedereen die onze escape rooms tof vond ook zal genieten:

  1. The Dome – Escape Room Nederland – Bunschoten – Met stip op nummer 1 staan eigenlijk alle kamers van Escape Room Nederland, maar met ‘The Dome’ hebben ze de lat wel heel erg hoog gelegd. Niet voor niets hebben ze in Bunschoten net als wij een TERPECA Award op de schoorsteenmantel staan. ‘De Meisjeskamer’ moet je als escape room liefhebber gespeeld hebben, maar ‘The Dome’ is wat ons betreft een absolute MUST PLAY!
  2. The Catacombs – Logick Locks – Amsterdam – Nog een TERPECA winnaar en bovendien een kamer die weer op een heel andere manier bijzonder is. ‘The Catacombs’ bevindt zich onder een kerk en zorgt ervoor dat je nekharen overeind gaan staan op manieren die wij nog niet eerder in een escape room hebben meegemaakt. En als je dan toch in Amsterdam bent, pak dan ook meteen de andere kamer van Logic Locks, ‘The secrets of Eliza’s Heart’ mee, want die is ook zeker de moeite waard. Let op, deze twee escape rooms bevinden zich op verschillende locaties.
  3. The Vault – Sherlocked – Amsterdam – Eveneens in Amsterdam bevinden zich de twee illustere escape rooms van Sherlocked in de Beurs van Berlage, op zichzelf al een waanzinnige locatie voor escape rooms. Het team van Sherlocked noemt zichzelf ‘Mystery Makers’ en dat is precies wat ze doen. Ze bouwen het mysterie op vanaf het moment dat je reserveert en ze laten het avontuur eerder beginnen dan je verwacht.
  4. Bella Ciao – Escape Room Katwijk – Katwijk – Deze nieuwkomer in escape room land heeft meteen hoog ingezet door een escape room te bouwen die gebaseerd is op de Netflix hitserie La Casa de Papel. Als je net als wij fan bent van deze serie is deze escape room een absolute must, maar ook als je de serie niet gezien hebt kun je deze kamer prima spelen. Sterker nog, de kans is vrij groot dat je de serie daarna alsnog wilt gaan kijken.
  5. The Execution – Escape Room Rijswijk – Rijswijk – Oke, eerlijk is eerlijk, deze kamer hebben we zelf nog niet gespeeld, maar na het spelen van hun andere kamer ‘Jason’s Curse’ en het lezen van de reviews zijn we ervan overtuigd dat deze kamer ook absoluut weer de moeite waard gaat zijn. En een bijkomend voordeel is dat hij vlakbij de escape rooms van DarkPark is, dus je hoeft niet zo ver te reizen.

Welke escape rooms vond jij echt de moeite waard? Laat het ons weten in een reactie hieronder!